Wij zijn dealer van SunDirect infrarood verwarmingspanelen en heaters en dat vinden wij een eer!

De infrarood verwarmingspanelen en heaters van SunDirect zijn betaalbaar, van uitstekende kwaliteit en veelzijdig toepasbaar. Ze kunnen zowel voor in de woning worden toegepast als in uw vogelverblijf. De infrarood verwarmingspanelen en heaters zijn er in vele uitvoeringen. Zo kunnen deze aan het plafond worden bevestigd maar ook aan de wand. Ze zijn eenvoudig te installeren en te bevestigen door de handige ophangbeugels. Ze wegen weinig dus voor elke wand en of plafond zijn ze geschikt.

De hedendaagse techniek hierachter is zo geavanceerd dat ze een acceptabele wattage hebben met optimale warmte opbrengst. De belangrijkste features zijn;

Wat is “VER-infrarood” nu eigenlijk?


Het belangrijkste kenmerk van elke Sundirect heater is het ver-infrarood verwarmingselement.

Het werkt op dezelfde manier als een klassieke kachel: een lichaam met een hogere temperatuur die energie overdraagt ​​​​aan een lichaam met een lagere temperatuur door middel van elektromagnetische straling. We beschouwen voornamelijk drie verschillende soorten infrarood: Nabij-infrarood, Middengolf-infrarood en Ver-infrarood.

Normaal gesproken werken nabij-infraroodstralers bij hoge gloeidraadtemperaturen boven 1.800 °C, middengolf-infraroodstralers werken bij gloeidraadtemperaturen van ongeveer 1.000 °C en ver-infraroodstralers werken bij een veel lagere temperatuur van ongeveer 80°C tot 120°C.

Vanwege dit kernvoordeel wordt de ver-infraroodtechnologie veel gebruikt in de ver-infraroodsauna, infraroodlampen en andere apparaten voor gezondheidsbehandelingssystemen, evenals in de paneelverwarmers zoals die worden geleverd door SUNDIRECT. Omdat de verwarmingselementen zich op een relatief lage temperatuur bevinden, geven SUNDIRECT kachels geen emissies, stof, vuil, formaldehyde, giftige dampen van verfcoating etc. af.

Dit heeft ervoor gezorgd dat SUNDIRECT kachels erg populair zijn bij mensen met ernstige allergieën en meervoudige chemische overgevoeligheid alsmede bij dierenhouders en vogelkwekers. Verschillende onderzoeken hebben het gebruik van ver-infraroodverwarming onderzocht bij de behandeling van chronische gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, congestief hartfalen en reumatoïde artritis, en hebben enig bewijs van voordeel gevonden.

Toekomstmuziek?

De toekomst ligt in verre infrarood verwarming!

Vanwege het feit dat ver-infrarood werkt bij een oppervlaktetemperatuur van ongeveer 80-120°C, creëert het de meest comfortabele verwarmingsconditie zonder het potentieel om te verbranden. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor dierenverblijven en vogelkweekruimtes.

De verwarmingselementen werken op een relatief lage temperatuur, wat betekent dat SUNDIRECT ver-infraroodstralers geen uitstoot, geur van stof, vuil, formaldehyde, giftige dampen van verfcoating, enz. meerdere chemische gevoeligheden in Europa. Dit is uiteraard ook zeer belangrijk voor onze dieren omdat stof e.d. geen toegevoegde waarde heeft op de gezondheid van onze dieren!

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van ver-infraroodstralers gunstig is bij de behandeling van chronische gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, congestief hartfalen en reumatoïde artritis.

Waarom “VER-infrarood” eigenlijk?

Comfort!

Infraroodpaneelverwarmers geven een zeer hoge warmteverhouding af als stralingswarmte. Dit zit op dezelfde golflengte als de gezondste zonnestralen.

Infraroodpanelen verwarmen objecten direct, in plaats van de lucht te verwarmen (wat convectiewarmte doet), en creëren zo de beste en gezelligste gevoelswarmte voor jou. Vergeleken met de convectiekachels ontstaat er bij gebruik van infrarood paneelkachels geen luchtcirculatie en dus ook geen stof of verhoging van de luchtvochtigheid in de ruimte, waardoor een schoon en gezond binnenklimaat ontstaat.

Doordat er dus geen luchtcirculatie ontstaat zorgt het er dus voor dat er ook geen stof overbodig veel door de lucht beweegt. Let op! Er blijft altijd stof aanwezig in de ruimte mede door onze eigen aanwezigheid bij de dieren en uiteraard door de dieren zelf!

Energie besparen!

Infraroodstralers verwarmen direct alle objecten of lichamen binnen bereik, wat betekent dat de warmte veel langer wordt opgeslagen, wat resulteert in energiebesparingen.


Bij gebruik van de heater met thermostaat schakelt de heater automatisch uit zodra de gewenste kamertemperatuur is bereikt!

In de afbeelding hierboven zien we een voorbeeld opstelling van meubels in de woning. Dit kunnen echter ook de kooien en andere objecten zijn in onze dierenverblijven. Het effect is exact hetzelfde!

ECO vriendelijk!

SUNDIRECT respecteert volledig het internationale milieubeleid en gebruikt al het materiaal dat loodvrij is (ROHS, REACH-certificaat).

We raden onze klant ten zeerste aan om de infraroodstraler te gebruiken in combinatie met de windgeneratiesystemen of fotovoltaïsche systemen en zo een actieve bijdrage te leveren aan een meer milieuvriendelijke samenleving.

Kwaliteitsbelofte!

Sun Direct biedt de hoogste kwaliteit paneelverwarmers die op de markt verkrijgbaar zijn, elk productieproces is goed ontworpen en alle panelen worden zorgvuldig gecontroleerd voordat ze de fabriek verlaten.

Het eigen geproduceerde koolstofkristal verwarmingselement!

Van alle onderdelen die bepalend zijn voor de kwaliteit en de levensduur van de panelen, maakt het verwarmingselement een significant verschil.

De kwaliteit kunnen we garanderen door het verwarmingselement in eigen beheer te produceren. Vergeleken met onze concurrenten die het koolstofvezel verwarmingselement gebruiken, bieden wij een unieke versie van koolstofkristallen.

We gebruiken Duitse technologieën voor de productie van koolstofkristallen, een verbeterde versie van koolstofvezel. Het lost het probleem van hotspots op en zorgt voor een meer gelijkmatige oppervlaktetemperatuur (binnen 10 graden).

Door speciale chemische materialen aan de inkt toe te voegen die warmte genereert, verbetert het Sundirect koolstofkristal verwarmingselement de prestaties nog verder, vooral bij gebruik rond de werktemperatuur van ongeveer 100 graden.

Beter ontwerp, betere efficiëntie!

Het ontwerp van een paneel is erg belangrijk met betrekking tot de efficiëntie.

We gebruiken een wit aluminium of glas/spiegeloppervlak boven het verwarmingselement om het ontwerp af te ronden. Alle Sundirect panelen maken gebruik van een verwarmingselement, isolatiemateriaal en een reflectielaag.

De meeste concurrenten gebruiken geen isolatiemateriaal vanwege eenvoudigere productiestappen, terwijl dit een van de belangrijkste factoren is als het gaat om ontwerp. We gebruiken een glasvezelisolatie in het paneel met een dikte van 3 mm die het energieverlies vermindert, wat resulteert in energiebesparingen en onze panelen 7-8% efficiënter maken.

“SMP” QC-systeem (Het kwaliteitssysteem van SunDirect)

Een goed kwaliteitscontrolesysteem zorgt ervoor dat al onze producten aan de hoogste eisen voldoen.

Wij produceren volgens ISO9001 waardoor elke productiestap op zichzelf traceerbaar is. Daarnaast heeft Sundirect zijn eigen interne kwaliteitscontrolesysteem genaamd “SMP” QC-systeem.

Elk paneel heeft een traceerbaar serienummer, dat betrekking heeft op alle informatie van de productie, evenals een warmtebeeld dat na de productie is genomen.

Infrarood en PV panelen!

Infrarotheizung Photovoltaik Stromspeicher

Het gebruik van elektriciteit voor verwarming was lange tijd inefficiënt en duur. Maar met de toename van hernieuwbare energiebronnen begint het logisch te worden om fossiele brandstoffen te vervangen en de manier waarop we onze huizen verwarmen te veranderen.

De combinatie van zonne-energie, batterijen en hightech infraroodstralers is een energiezuinig systeem dat precies dat doet. Hoewel we in het verwarmingssegment al proberen koolstofdioxide-uitstotende auto’s te vervangen door elektrische auto’s, houden we vast aan onze oude gewoontes.

Velen beweren dat verwarming met elektriciteit te duur is en daarom houden we het bij fossiele brandstoffen. Maar met een stijgende vraag zullen we uiteindelijk zonder fossiele brandstoffen komen te zitten. Is verwarmen met infraroodstralers en duurzame energie dus een daadwerkelijk alternatief dat ook nog eens kostenbesparend is?

Hoe kunnen we met infraroodstralers een duurzaam energieconcept realiseren?

Infraroodstralers gebruiken elektriciteit om warmte te produceren. Ver-infraroodstralers verwarmen muren en objecten direct, die de warmte vervolgens langzaam weer in de kamer afgeven. Dat maakt ze zo efficiënt. Dus één kWh verbruikt door een infraroodverwarming is niet hetzelfde als één kWh verbruikt door een convectieverwarmer. Bij een lagere luchttemperatuur krijg je het warm en bij infraroodstralers hoef je dus eigenlijk minder te verwarmen. Als we deze energiezuinige infraroodstralers combineren met een zonnesysteem, creëren we een milieuvriendelijk energieconcept.

Dit laat ons twee opties:

  1. U kunt met uw energieleverancier een contract afsluiten dat 100% energie uit hernieuwbare energiebronnen garandeert.

2. U investeert in uw eigen zonne- of windsysteem. Deze keuze hangt af van de hoeveelheid wind of zon op uw locatie, maar op de meeste bevolkte plaatsen zijn kleine windturbines geen efficiënte oplossing.

Als u uw fotovoltaïsche installatie combineert met een batterij, wordt u onafhankelijk van uw energieleverancier en kunt u de opgewekte elektriciteit efficiënter gebruiken.

Infrarotheizung Photovoltaik Stromspeicher

Hoe werkt de combinatie van infrarood, zonnestelsel en batterij?

Het zonnestelsel produceert elektriciteit die zal worden gebruikt door uw elektrische apparaten en infraroodstralers. Tegelijkertijd worden de batterijen opgeladen om ’s nachts of als het regent van energie te voorzien. De batterij helpt u om zoveel mogelijk van de door uw zonnestelsel geproduceerde energie te gebruiken.

Als de batterijen zijn opgeladen en u heeft een overschot aan geproduceerde energie, dan wordt deze teruggeleverd aan het elektriciteitsnet en ontvangt u een vergoeding van uw energieleverancier (teruglevertarief). Pas als uw batterijen leeg zijn en de door uw fotovoltaïsche installatie geproduceerde energie niet voldoende is om in uw behoeften te voorzien, koopt u elektriciteit van het net. Deze opzet maakt het mogelijk dat uw winst uit uw zonnestelsel in de zomer een groot deel van uw stookkosten in de winter kan financieren.

Infraroodstralers en zonne-energie: is het kostenefficiënt?

Dit energieconcept kan zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw kostenefficiënt zijn. Als u al een PV-systeem op uw dak heeft, zijn infraroodstralers en energieopslag in de meeste gevallen een fantastische oplossing als u uw verwarmingssysteem wilt vervangen. In sommige landen, zoals Duitsland (PV-systemen gebouwd tussen 2009 en 2011), ontvangt u naast een teruglevertarief ook een subsidie ​​voor de zelf verbruikte energie die uw zonnestelsel heeft opgewekt.

Om de hoeveelheid zelf verbruikte elektriciteit te vergroten is het financieel slim om elektriciteit in te zetten voor verwarming. Maar ook als je net van plan bent om een ​​zonnesysteem op je nieuwe woning te installeren, infraroodstralers in combinatie met zonne-energie en een batterij zijn in veel landen goedkoper dan het gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas.

Om u een kostenvergelijking te laten zien tussen infraroodstralers in combinatie met zonne- en gasverwarming, raadpleegt u deze berekening die we hebben gemaakt voor Duitsland en Oostenrijk, waar we de investerings-, onderhouds- en verbruikskosten over een periode van 20 jaar uitsplitsen.

Verwarming met zonne-energie. Is het niet alleen zonnig in de zomer?

Het argument dat een zonnestelsel alleen in de zomer energie kan produceren en in de winter zelfs voor normaal huishoudelijk verbruik elektriciteit moet kopen, gaat niet helemaal op. Natuurlijk is het onrealistisch om te zeggen dat je in gebieden als Duitsland en Oostenrijk volledige energie-onafhankelijkheid kunt bereiken met dit concept, maar wat critici niet in ogenschouw nemen, is dat op deze plaatsen de verwarmingsperiode elk jaar ongeveer 180 dagen is, waarvan er veel vallen.

In de zonnige lente- en herfsttijd waar een zonnestelsel genoeg energie kan produceren. En het is vanwege die seizoenen dat de investering van PV en infrarood heel logisch is.