Wil jij uitstekende kwaliteit en duurzame broedkooiverlichting voor je vogels met natuurgetrouwe kleurweergave, eenvoudig te installeren, makkelijk te reinigen, en flikkervrij dimbaar? Dan heeft GreenBird-Systems voor jou de juiste oplossing!

Algemeen filmpje, niet direct de broedkooi verlichting maar wel de zelfde verlichting.

M&M Cage Company heeft een jarenlange expertise op het gebied van hoogwaardige ledverlichting. Eigen ontwikkeling in samenwerking met externe en gerenommeerde wetenschappelijke ontwikkeling organisaties, hebben ertoe geleid dat M&M Cage Company een unieke High-Quality LED verlichting heeft ontwikkeld.

De High-Quality LED verlichting is zo ontworpen dat deze het hoogst aantal aan golflengten (nm) bevat waardoor een hoog natuurgetrouwe kleurweergave (5600K) kan worden weergegeven. Dit wordt in de volksmond ook wel “Full spectrum” genoemd. Dit is echter een verzonnen naam door een verlichting fabrikant die dit als marketingverhaal heeft gebruikt. Het “Full spectrum” heeft geen wetenschappelijke inhoud en daar zijn ook geen onderbouwingen voor. Echter GreenBird-Systems zal deze term ook wel noemen omdat het algemeen bekend is en men weet wat hiermee bedoeld wordt.

Om de het juist aantal aan golflengten te kunnen krijgen, dus de juiste kleur, zijn er gebruik gemaakt van twee kleuren High-Quality LED’s. Deze High-Quality LED’s werken hoogfrequent dat wil zeggen dat ze geen aan/uit flikkering hebben die de vogels kunnen zien. De High-Quality LED’s hebben een CRI van >94 en dat is hoog i.c.m. de ontwikkelde High-Quality LED’s.

De High-Quality LED’s hebben een lichtsterkte vanaf 450 lumen voor de 21cm, 850 lumen voor de 46cm en 1100 lumen voor de 61cm variant. Dit staat gelijk aan 40watt, 60watt en 75watt aan verlichting opbrengst per module.

ArtikelnummerOmschrijvingPrijs pst.Prijs 6 packPrijs 12 pack
LED-02-24-AHigh-Quality LED module 61cm lang€26,-€145,-€250,-
LED-02-18-AHigh-Quality LED module 46cm lang€24,-€135,-€235,-
LED-02-10-AHigh-Quality LED module 21cm lang€21,- €115,-€200,-
Afwijkende configuraties mogelijk. Mailen voor een offerte naar info@greenbird-systems.nl

De High-Quality LED modules zijn opgebouwd uit een 1,2mm dik aluminium basischassis wat uit een stuk is gezet. Daarbinnen in zit een gebogen 1mm dikke aluminium strip waarop de High-Quality LED’s zijn gelijmd met een watervaste lijm. Deze 1mm aluminium strip wordt geborgd door 2 hoogwaardig kunststof opsluitblokken. Deze worden 4 RVS schroeven bevestigd. De High-Quality LED strips hebben een IP24 waardering waardoor ze prima bestand zijn tegen damp en waterspray wat het makkelijk maakt de modules te reinigen.

De High-Quality LED modules zijn of voorzien van een aansluitsnoer met een Jack female connector of met een aansluitsnoer met een Jack female en Male connector om een directe doorverbinding te kunnen maken. Er zijn verschillende verlengkabels en split kabels verkrijgbaar om de modules met elkaar te kunnen verbinden. Geen losse draden in kroonsteentjes of te korte kabeltjes aan de LED-lampjes en werken met los snoer, aanstrippen en aansluiten. Kortom veel aansluitgemak.

Voor prijzen van de accessoires zie M&M CAGE COMPANY PET-LIGHTS 12V

Verdeel kabel voor de voeding naar b.v. twee verschillende module lijnen.

Verlengkabels in verschillende lengten waarbij er altijd en gemakkelijk de juiste aansluiting gemaakt kan worden.

Doorkoppel kabel om van module naar module te gaan, geen gepruts met loste draadjes en kroonsteentjes!

Met deze handige Jack Set kan de aansluiting gemaakt worden van de dimmer/timer naar de eerstvolgende kabel. Dit deel is het enige waarbij losse draden moeten worden bevestigd.

Door het enorme installatiegemak maakt het dat de High-Quality LED modules uniek zijn in zijn soort naast de enorme kwaliteit en gerafineerd licht wat voort wordt gebracht door de High-Quality LED’s. Hieronder een installatie voorbeeld van 9 en 2 modules en bekabeling, eenvoudig, snel en zonder risico op verkeerd aansluiten of losse draden.

De High-Quality LED modules zijn perfect te dimmen met een LED-dimmer naar keuze van 12V. Ook kunnen de High-Quality LED modules direct worden gevoed met een adapter die zwaar genoeg is om de High-Quality LED modules aan en uit te zetten. GreenBird-Systems heeft in het programma de GreenBird MultiDim controller, een 5 kanaals dimmer/timer met voldoende capaciteit om vele High-Quality LED modules aan te sturen. En uiteraard de dimmer/timer module van M&M Cage Company beide aanraders!!!!

De GreenBird MultiDim digitale dimmer/timer heeft 5 kanalen met elk 48Watt vermogen per kanaal.

De GreenBird MultiDim digitale dimmer/timer heeft 1 kanaal met 24Watt vermogen. Deze kan prima worden ingezet bij minder LED modules of in combinatie met de Pet Lights High-Quality LED modules voor enkele papegaaien kooien of tropen kooien of vluchten.

Alle High-Quality LED modules hebben een IP24 markering en zijn dus goed bestand tegen dampen, denk aan aquaria of terraria etc, en sprayen van water wat het zeer eenvoudig maakt deze High-Quality LED modules te reinigen. Ook staat IP24 voor stofdicht. Dat bespaart tijd en geeft veel gebruikers gemak.