PureAirPro 1200 professionele luchtreiniger

PureAirPro standaard uitvoering€1439,90 incl. btw
PureAirPro met F5/F7 stof filtercassette€1439,90 incl. btw
PureAirPro met full HEPA cassette€1439,90 incl. btw
PureAirPro met geurfilter (actief kool) cassette€1439,90 incl. btw
PureAirPro – Basis set met formaldehyde (actief kool) cassette.€1506,45 incl. btw
Vraag altijd naar een persoonlijk prijs aanbod, dat kan schelen!

Extreem krachtige en multifunctionele professionele luchtreiniger voor mobiel gebruik of vaste plaatsing.

Op plekken waar (fijn)stof, geur of andere luchtvervuilingen ontstaan is de PureAirPro 1200 een  effectieve en eenvoudig inzetbare oplossing ter voorkoming van gezondheidsklachten en geur- of stofoverlast. Deze luchtreiniger is uitermate geschikt voor middelgrote en grote dierenverblijven en is modulair instelbaar dus u kunt de capaciteit eenvoudig aanpassen.

De PureAirPro 1200 is te gebruiken als mobiele luchtreiniger, als wand gemonteerd toestel en als afzuiger met een luchtslang die vervuilingen af kan zuigen of gezuiverde lucht naar de gewenste plek blaast.

Het advies van GreenBird-Systems is dat deze luchtreinigers vast gemonteerd worden met een vast lucht toe en afvoer kanaal. Het zijn toch wat grotere luchtreinigers en komen op deze geïnstalleerde manier het best tot hun recht. De volledige installatie kan GreenBird-Systems voor een net b bedrag voor u verzorgen. Ook jaarlijks onderhoud en inspectie kan GreenBird-Systems voor u verzorgen.

Het PureAirPro luchtzuiveringssysteem is direct effectief, een 230 Volt stopcontact is voldoende om het toestel in te kunnen zetten. Voor grotere ruimten zijn meerdere toestellen in te zetten. Het toestel is standaard voorzien van een filterset die voor de meeste toepassingen geschikt is maar is ook uit te rusten met filters voor specifieke toepassingen.

De PureAirPro 1200 is voorzien van een moderne EC motor, deze is traploos regelbaar zodat voor iedere toepassing de juiste werkingsstand te vinden is van zeer stil tot extreem krachtig.

De PureAirPro 1200 is leverbaar in de volgende uitvoeringen:

– Basis set met standaard filtercassette,

– Basis set met F5/F7 stof filtercassette,

– Basis set met full HEPA cassette,

– Basis set met geurfilter (actief kool) cassette,

– Basis set met formaldehyde (actief kool) cassette.

Wat uitleg over de filters.

Efficiënte filters voor vele vervuilingen en toepassingen

De PureAirPro 1200 is standaard voorzien van 4 filters;

 • Prefilter, verwijdert de grotere stofdeeltjes van schuren, zagen of slijpen en is uit te kloppen, blazen of met de stofzuiger te reinigen
 • F5 medium filter, verwijdert alle andere zichtbare in de lucht zwevende deeltjes, door deze uit de lucht te filteren wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • HEPA filter (H13), deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Het HEPA filter zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt van schadelijke stoffen voor een gezonde werkplek
 • Actieve kool filter, actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename geuren.

Daarnaast is de PureAirPro 1200 tevens te voorzien van deze filtersets:

Stoffilter set

Geschikt voor ruimten als dierenkweek verblijven, werkplaatsen of voor constructiewerk in huizen of kantoren, bestaande uit:

 • Prefilter, verwijdert de grotere stofdeeltjes van opvliegende zaaddoppen, kleine veertjes, bodembedekkingdeeltjes schuren, zagen of slijpen en is uit te kloppen, blazen of met de stofzuiger te reinigen,
 • F5 voorfilter, deze filtert de grootste deeltjes uit de lucht om de levensduur van het achterliggende filter te verlengen.
 • F7 stoffilter, deze verwijdert het in de lucht zwevende stof van het ruien van de vogels, fijnstof wat opwaait door vliegbewegingen, schuren, zagen, slijpen, vegen, en alle andere partikels voor een gezonde en schone kweek en werkruimte.

Geurfilter set

Ontwikkeld voor het verwijderen van geuren, vluchtige stoffen, gassen en dampen, bestaande uit:

 • Prefilter, verwijdert de grotere stofdeeltjes en is uit te kloppen, blazen of met de stofzuiger te reinigen
 • F5 medium filter, verwijdert alle andere zichtbare in de lucht zwevende deeltjes, door deze uit de lucht te filteren wordt de levensduur van het achterliggende geurfilter verlengd.
 • Actieve kool filter (3kg), actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename geuren.

De geurfilterset is ook leverbaar als formaldehyde filterset met een specifiek voor formaldehyde ontwikkeld actieve kool filter, dat nog steeds even effectief is tegen andere geuren en gassen.

Fijnstof filterset

Voorzien van een extra groot HEPA filter voor optimale werking tegen fijnstof bij een zo lang mogelijke levensduur, bestaande uit:

 • Prefilter, om de grotere stofdeeltjes uit de lucht te filteren zodat het HEPA filter alleen de fijnstof uit de lucht hoeft te zuiveren voor een zo lang mogelijke levensduur.
 • F5 medium filter, verwijdert alle andere zichtbare in de lucht zwevende deeltjes, door deze uit de lucht te filteren wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • HEPA filter (H13), deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Het HEPA filter zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt van schadelijke stoffen voor een gezonde werkplek

Voor de PureAirPro 1200 is tevens een extra diep voordeksel beschikbaar dat het mogelijk maakt een nog diepere filterset te plaatsen I(175mm diep, 405mm breed/hoog), dit maakt het mogelijk nog meer actieve kool toe te passen tegen geuren/vluchtige stoffen/gassen of om diepere HEPA/F5 filters in te zetten voor een langere levensduur onder zware omstandigheden en vaste plaatsing.

Moderne en efficiënte EC motor

 • Krachtigere werking
 • Lager energieverbruik
 • Langere levensduur
 • Stillere werking (geen “brom” bij lagere toerentallen)
 • Compacte afmetingen

De PureAirPro 1200 is door de extreem krachtige motor en de vele filters inzetbaar voor vele verschillende toepassingen. Om de gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid verder te vergroten:

 • De wandmontagebeugel maakt het toestel inzetbaar zonder vloeroppervlakte te bezetten.
 • Een afstandsbediening voor wanneer het toestel buiten uw directe berijk geplaatst dient te worden.
 • De kit met één of twee afzuigarmen stelt u in staat het toestel als afzuiger van (fijn)stof, gassen, rook dampen en dergelijke vervuilingen te gebruiken.
 • Een diepere filterdeksel om een 50mm diepere filterset te kunnen behuizen.
 • De geluidsdemper maakt het toestel een stuk stiller wat voor een laag geluidsniveau belangrijk is.
 • Een UV/fotokatalytisch systeem is effectief tegen micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels. Daarnaast is het zeer geschikt geuren te bestrijden in grote ruimten door de productie van ozon (afhankelijk van het gebruikte UV/fotokatalytische systeem).
 • Een adapter om een 315mm slang of buis aan sluiten aan de aanzuigopening, adapters om een 200mm of 250mm slang aan te sluiten zijn ook leverbaar.
 • Flexibele harmonicaslangen om aan te sluiten op en aanzuig- en uitblaasopeningen om gericht af te zuigen of schone lucht te blazen.
 • Robuuste set zwenkwielen voor optimale mobiliteit.

Specificaties

Gewicht22 
Automatische werkingNee 
Luchtdoorvoer per uur1.245 m³ 
Voltage220V / 50Hz 
Voorfilterja, standard 
WiFi connectedNee 
Stroomverbruik< 480 w 
Afmetingen (mm, HxBxD)585 x 650 x 400 mm 
Garantie2 Jaar 
Geluidsniveau< 65 dB 
Geschikt voor ruimten tot ca.1500 m²